Spryskiwacze reflektorów Octavia I czy ktoś zakładał
Witam! Mysle o założeniu do octavi spryskiwaczy reflektorów czy ktoś z Was coś takiego zakładał? Nawet moze nie mysle o ich podłączeniu tylko do ozdoby. Proszę o wskazówki...
Ja tylko znam takich co ściągali bo im popierwsze się nie podobały a po drugie mówił ża tylko płyn sie zurzywa a gówno dawało przy bardzo zabrudzonych leflektorach ale może niech sie koledzy wypowiedza którzy mają czy one rzeczywiście coś dają , i czy warto sie męczyć i zakładać
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Jak ktos tego nie umie obslugiwac w OI to mu plyn bedzie uciekal, mi nic nie ucieka przez nie, jak nie chce :twisted:
Czasem jak jest duzo syfu, a nie ma czasu na zatrzymywanie to cos to da Druga sprawa to jak masz xenony to czy Ci sie to podoba czy nie to masz je miec
Jak ktos tego nie umie obslugiwac w OI to mu plyn bedzie uciekal, mi nic nie ucieka przez nie, jak nie chce
No ja mam spryskiwacze, tylko narazie nie mogę ich uruchomić. To daj jakieś wskazówki, żeby się nauczyć prawidłowej obsługi w OI. Czym i jak ma niby uciekać płyn.
Jak wlaczysz swiatla i przytrzymasz dzwignie przez 5 sekund wtedy powinny sie wlaczyc.
A jak nie chcesz zeby ciagle laly, to trzeba nauczyc sie nie trzymac dzwigni dluzej niz te 5 sekund - sprawdzone, ze tak sie da.
No ja mam spryskiwacze, tylko narazie nie mogę ich uruchomić. To daj jakieś wskazówki, żeby się nauczyć prawidłowej obsługi w OI. Czym i jak ma niby uciekać płyn.
Dobre.A oryginalna instrukcja obsługi kosztuje w serwisie tylko 20zl.
Dobre.A oryginalna instrukcja obsługi kosztuje w serwisie tylko 20zl.[/quote] - powaga? Bo na allegro kiedyś gość licytował za ponad 50 zł. Dokupi sie do rocznika 1999?
Ja tylko znam takich co ściągali bo im popierwsze się nie podobały a po drugie mówił ża tylko płyn sie zurzywa a gówno dawało przy bardzo zabrudzonych leflektorach ale może niech sie koledzy wypowiedza którzy mają czy one rzeczywiście coś dają , i czy warto sie męczyć i zakładać
potwierdzam
Jest O3 1.4 TSI DSG elegance + amazing
była 2008-2014 O2 1.9 BXE
była 2005-2008 O1 1.9 AHF
w o2 nie udalo mi sie tak zrobic by sobie nie popryskac za kazdym razem reflektrow (znaczy co piaty). spryskiwcze refl. wlaczaja sie co 0.5s a jak sobie wymyslilem ze bede pociagal wajche by nie zdazyly sie wlaczyc - czyli ponizej 0.5s to co piate takie psikniecie zas laly na reflektory. :?
Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Posiadam spryskiwacze ale nie polecam do zwykłych lamp. Nie widzę żadnej różnicy poza tym że płyn 'schodzi' w bardzo szybkim tempie. Jeśli miałbym za takie coś dopłacać to napewno bym tego nei brał, tymbardziej nie dorabiał..... ale wszystko jest kwestią gustu i upodobań.
Witam Kolegów. niewiem o co ta walka! spryskiwacze zakladałem do swojej skody O1 wszystko jest w porzadku pyn sam nie ucieka - spryskiwacze lamp działają z opóźnieniem chyba że ktoś z kolegów zainstalował spryki bez zmiany regularora pracy spryskiwaczy lamp to działają za każdym razem. co do montażu tylko dla estetyki to bedziesz rozwalał spryskiwacz żeby go wkleić ???????? czy wytniesz otwory na końcówki w zderzaku??? proponuje 2 wersje z otworami a zamiast kleju oryginalne zawleczki jak niechcesz inwestować 12 PLN zrób sobie z blaszek też pasują
Re: Spryskiwacze reflektorów Octavia I czy ktoś zakładał
Zamieszczone przez cerzam
Witam! Mysle o założeniu do octavi spryskiwaczy reflektorów czy ktoś z Was coś takiego zakładał? Nawet moze nie mysle o ich podłączeniu tylko do ozdoby. Proszę o wskazówki...
Z tego co pamiętam, Superbman miał jakieś na zbyciu po około 40 pln za sztukę.... napisz do niego.
Założenie to żaden problem.... wiertara + wiertło... i jedziemy :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pon 15 Sty, 07 23:51 ]
Zamieszczone przez cerzam
a czy klej nie zaszkodzi? Bo żeby czasem spryskiwacz nie odszeł z lakierem?
Owszem może, bo przyklejasz do lakieru a nie zderzaka.
Mam pytanko czy może ktoś wie lub posiada jakiś wzór jak idealnie wywiercić dziury w zderzaku pod dysze spryskiwaczy O1, nie chce się waląc przy tej misternej robocie :roll:
Komentarz